• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/semskiasireti
  • https://www.twitter.com/semski_asireti

SONSUZA KADAR BARIŞ, BİRLİK VE KARDEŞLİK İÇİN EL ELE

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam700
Toplam Ziyaret16073759
ŞEMS KİMDİR
ŞEMSKANLILARIN TARİHİ
BÜYÜKLERİMİZ
DRAMATİK HAYATLAR
SİTEMİZİ BEĞENİN
Saat
Title of the document

1

DERSİMİZ MİLLİ GÜVENLİK KONU;FİŞ

Aşağıdaki fotoğraf, Bingazi’de Kaddafi’nin tanklarını ele geçirmiş Libyalı muhaliflere ait değil. Bundan iki hafta önce Malatya’da çekildi. Şehirdeki askerî kışlada bir tankın üzerinde görünen üniformalılar da Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi’ndeki Yakınca Lisesi’nin 10. sınıf öğrencileri.

Ali Bak Bu Mitralyöz

28 Nisan 2010 perşembe günü lisenin Milli Güvenlik Bilgisi Öğretmeni Binbaşı Ertan Özmen’in organize ettiği gezi, okulun resmî sitesinde yayımlandı. Sitedeki fotoğraflarda 14-15 yaşındaki kız ev erkek öğrenciler, G3 gibi silahları ellerine alıp şakalaşırken, MG3 gibi ağır silahların başına otururken, tankları test ederken, askeri helikopterlerde poz verirken görünüyor.

Aslında bu görüntüler bu aralar Türkiye’nin her yerinde yaşanmakta. Çünkü her yıl nisan ve mayıs 10. sınıf öğrencileri “Ortak Genel Kültür Dersi” adıyla okutulan Milli Güvenlik Bilgisi dersi kapsamında askerî otobüslerle kışla gezilerine götürülüyor.

Google’da yapılacak basit bir taramada karşınıza İstanbul’dan Diyarbakır’a Milli Güvenlik dersi alan 10. sınıf öğrencilerin yaptıkları kışla gezileriyle ilgili pek çok fotoğraf çıkıyor. Aslında geziler müfredata dâhil değil. Valilikler ve okul müdürlüklerinin onayıyla yapılıyor.

Asıl sorun Milli Güvenlik dersleri

Ama 6 Ocak 2010 tarihinde Bugün gazetesinde çıkan Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı tarafından 26 Kasım 2009 tarihinde İzmir Valiliği’ne gönderilen bir ‘Hizmete Özel’ yazısı, emrin büyük yerden geldiğini gösteriyor. Valilik’ten 2010 yılı kışla gezileri için hazırlık yapılmasını istenen yazı üzerine İzmir Valiliği ‘2010 Yılı Sivil Öğrenci Kışla Gezileri’ başlığıyla 30 ilçenin milli eğitim müdürlüklerine bir yazı göndererek gezilerin yapılmasını talimatını vermiş.

Konuyu uzun süredir gündeme getirmeye çalışan Özgür Eğitim Sendikası Başkanı Yusuf Tanrıverdi’ye göre sorun Milli Güvenlik Dersleri’nin kendisi.

Tanrıverdi, üniformalı subayların okullarda öğrencilere iç ve dış tehditler başlığı altında Kürt meselesinden başörtüsüne siyasi propaganda yaptığını söylüyor. Tanrıverdi hakkında derse yönelik bu eleştirileri nedeniyle 301. maddeden dava açılmış. 1926 yılından beri müfredatta yer alan Milli Güvenlik Bilgisi dersleri liselerde zorunlu ders. Son toplanan Milli Eğitim Şurası’nda dersin kaldırılması önerisi reddedilmiş sadece dersi bundan sonra subayların değil öğretmenlerin vermesi önerisi kabul görmüştü. Kışla gezilerini ilk kez gündeme getiren Sivil Düşünce Platformu’ndan Ufuk Çoşkun ise bu geziler için okul müdürlerinin üniformalı milli güvenlik hocalarına hayır diyemediğini anlatıyor. Bu yaşta gençlerin silahlarla tanıştırılması ve askerlere özendirilmesi çok yanlış diyen Çoşkun’un sözleri net: Eğitimle ordunun yan yana telaffuzu bile pedagojik olarak sakıncalı.

Yıldıray Oğur / Taraf



2187 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
.

H.Abdurrahman KEDALİ
(Bilgi, Sayfası)
DÜŞÜNDÜREN MİZAH KÖŞESİ
ŞAİR VE YAZARLAR KÖŞESİ




Site Haritası
FIKRA KÖŞESİ