• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/semskiasireti
  • https://www.twitter.com/semski_asireti

SONSUZA KADAR BARIŞ, BİRLİK VE KARDEŞLİK İÇİN EL ELE

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam1035
Toplam Ziyaret16002710
ŞEMS KİMDİR
ŞEMSKANLILARIN TARİHİ
BÜYÜKLERİMİZ
DRAMATİK HAYATLAR
SİTEMİZİ BEĞENİN
Saat
Title of the document

1

Yüksekova'da çekilen ve yönetmenliğini gazeteci Senar Yıldız'ın yaptığı Kürtçe komedi filminin çekimleri tamamlandı.

Başrolünde Çetin Tekin'in oynadığı, Hakkarili oyuncular olan Şükran Oktan, Mahir Aslan, Avşin Karadiz, Bedirhan Ege, Abdullah Demiralp ve Tuncer Tunç yer alıyorlar. 

Çekilen ilk filmle izlenme rekoru kıran ve seyircinin merakla beklediği, orijinal adı 'Mela Xelet' (Sahte İmam) filmin ikincisi de çekildi. İkinci filmin Irak, İran, Suriye ve Türkiye'den gelen yoğun istek üzerine çekildiği belirtildi. İlki Irak ve İran'da 2 milyona yakın CD'si satılan filmin, 'Recep İvedik'in Kürtçe sürümü olarak gösteriliyor. 

Filmde yörede din adı altında yapılan yanlışların mizah yoluyla beyaz perdeye yansıtıldığını söyleyen Yönetmen Senar Yıldız, Kürtçe komedi dalında çok iddialı olduklarını söyledi. İzlenme rekorlarını kıracaklarını iddia eden Yıldız, zor şartlar altında çekilen filmdeki 'Mela Xelet' karakterinin de başlı başına bir yetenek olduğunu kaydetti. Yıldız, çekimleri 8 ay süren ve merakla beklenen filmin yakın zaman içinde izleyicisi ile buluşacağı kaydetti. 

Öte yandan, filmin çekimleri sırasında faciadan dönüldü. Rol gereği köyün delisini oynayan Bedirhan Ege (Pızo) adlı oyuncu çekimler sırasında araba lastikleri altında kaldı. Hastaneye kaldırılan oyuncu tedavi edildikten sonra filme yeniden başlandı.

 

haberciler.com



2449 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
.

H.Abdurrahman KEDALİ
(Bilgi, Sayfası)
DÜŞÜNDÜREN MİZAH KÖŞESİ
ŞAİR VE YAZARLAR KÖŞESİ




Site Haritası
FIKRA KÖŞESİ