• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/semskiasireti
  • https://www.twitter.com/semski_asireti

SONSUZA KADAR BARIŞ, BİRLİK VE KARDEŞLİK İÇİN EL ELE

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam354
Toplam Ziyaret16003791
ŞEMS KİMDİR
ŞEMSKANLILARIN TARİHİ
BÜYÜKLERİMİZ
DRAMATİK HAYATLAR
SİTEMİZİ BEĞENİN
Saat
Title of the document

1

Türkiyede üretilen ve saf Türk kedisi olan bu ırkın anavatanı ve kökeni Van yöresidir. Van kedisi korkmadan suya girip yüzen tek kedi ırkıdır ve 1969 yılında saf kan kedi ırkı olarak kabul edilmiştir

Uzun olmayan orta büyüklükte bir başı olan Van kedilerinin yüzü üçgen şeklinde ve çevresi belirlenmiştir. Elmacık kemikleri de çıkıktır. Boynu güçlü ama kısadır. Gözler hafif şekilde basık badem şeklinde ve eğik olarak yüze yerleşmiştir. Göz bebekleri yuvarlak ve belirgindir. Van kedisini çekici kılan özelliklerden birisi de onun gözlerinin rengidir. Her iki gözü mavi, her iki gözü (kehribar sarı renk ve tonları) olabileceği gibi bir gözü mavi diğer gözü kehribar renkte de olabilir. Kulakları büyük ve geniş, dibe doğru bir yuvarlaklık söz konusudur. Burun ucu, patiler ve kulak içleri pembe renktedir. Van kedilerinde sağırlığın yaygın olduğu kanaati varsa da her iki gözü farklı renkteki kediler de ve mavi gözlülerde ancak % 2-3 civarında sağırlık vardır. Vücudu uzun, kaslı ve iri kemiklidir. Arka patileri öndekilerden daha uzundur. Bacaklar kaslıdır ve birbirlerinden iyice ayrılabilir. Parmakları da o derece sıktır. Tüyleri uzun ve diplere doğru ipeksi bir yapıdadır. Kuyruğu tilki kuyruğu gibi uzun ve tüylüdür. 

Karakteri 
Zeki, canlı ve insana bağlı bir yapısı vardır. Kendilerini temizlemede büyük bir titizlik gösterirler. Van kedisi iyi bir avcı olmanın yanısıra kendi isteğiyle suda yüzmeyi ve suyla oynamayı seven tek kedi türüdür. İyi bir arkadaş ve oyuncu olmakla beraber kucağa alınmaktan hoşlanmaz. 

Renkleri 
Gövde de beyaz renk olan tüyler özellikle kuyruk ve baş bölgesindeki sarı lekeleri ile Van kedisinin karekteristik rengini oluşturur. 

Tüy Bakımı 
Van kedisinin tüyleri Ankara kedisine oranla daha kısadır. Günlük olarak yapılan fırçalamalar yeterlidir. Yazın diğer kediler gibi tüy değişimi yaşar ve o dönemde tüyleri azalır. Tüyler kışın yeniden eski rengini ve şeklini alır 

Kökeni 
Türkiyede üretilen ve saf Türk kedisi olan bu ırkın anavatanı ve kökeni Van yöresidir. Van kedisi korkmadan suya girip yüzen tek kedi ırkıdır ve 1969 yılında saf kan kedi ırkı olarak kabul edilmiştir. Dünya üzerindeki kedi cinsleri arasında en doğal olan türlerden biri olarak tanınmaktadır. İlk kez bir ingiliz çift tarafından ingiltereye götürülmüş ve çoğaltılmış daha sonrada Avrupa'ya yayılmıştır. 

Karakter Özellikleri 
Başka kedilerle geçinme 
Çocuklarla geçinme 
Dikkat ve ilgi 
Konuşkanlık 
Oyunculuk 
Avcılık 
Aktivite 
Bağımsızlık 

Vücut Özellikleri 
Boyut Büyük boy 
Kafa Biçimi Uzun olmayan takoz gibi üçgen 
Kulak Biçimi Büyük ve geniş 
Göz rengi Her iki gözü mavi veya gözü kehribar olabileceği gibi bir gözü mavi diğer gözü kehribar renkte de olabilir 
Kuyruk uzunluğu Uzun 

Tüy Özellikleri 
Tüy Boyu Uzun tüylü 
Tüy yapısı Tüyler iki tabakalı, yumuşak tüylü, alt tüyler ipeksi 
Tüy Bakımı Ara sıra tüy bakımı gerekir 
Taşıdığı Renkler Gövde beyaz, kuyruk ve baş bölgesinde Sarı lekeli 

Irk Özellikleri 
Yaşam alanı İçeride / Dışarıda 
Yaşam süresi 9 - 15 Yıl 
Yatkın olduğu hastalıklar Sağırlık 



2623 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
.

H.Abdurrahman KEDALİ
(Bilgi, Sayfası)
DÜŞÜNDÜREN MİZAH KÖŞESİ
ŞAİR VE YAZARLAR KÖŞESİ




Site Haritası
FIKRA KÖŞESİ